Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cătălin Ivan: Statul paralel este însuşi Liviu Dragnea

ivan.jpg

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan
Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan
Sursa imaginii: 
Facebook

Europarlamentarul Cătălin Ivan, membru al grupului socialiștilor europeni ales pe listele PSD, atacă din nou conducerea PSD. El susţine că statul paralel este însuşi Liviu Dragnea,  întrebându-se unde se va ascunde liderul PSD dacă membrii partidului vor decide cu adevărat să lupte împotriva acestui stat.

Cătălin Ivan spune, într-o postare pe Facebook, că Liviu Dragnea şi cei din jurul său sunt tot mai rupţi de realitate şi că PSD este deturnat de la scopul său de partid de stânga şi târât într-o luptă cu un duşman imaginar.

Potrivit lui Ivan, Romania a fost sărăcită de multe miliarde de euro în doar câţiva ani, iar faptul că Dragnea avea afaceri cu oamenii lui Traian Băsescu în 2009, când PSD se lupta cu fostul şef al statului, arată agenda ascunsă a actualului lider social-democrat.

Postarea de pe Facebook a europarlamentarului PSD:

Am vazut rezolutia partidului din care fac parte si, ca orice membru de partid, am citit-o cu tristete si dezamagire. Liviu Dragnea si cei din jurul sau sunt tot mai rupti de realitate. PSD este deturnat cu buna stiinta de la scopul sau real, de partid de stanga, si este tarat intr-o lupta cu un dusman imaginar, un rau general care vine de undeva, din afara dar si din tara, de la servicii, de la multinationale, de la banci, de la ambasade, de oriunde mai putin de la conducerea partidului. Membrii de partid trebuie sa fie convinsi ca, desi nu este clar cu cine si pentru ce lupta, miza este uriasa, iar generatiile viitoare le vor fi recunoscatoare.
În realitate, statul paralel chiar exista si este usor de identificat. Nu cred insa ca Liviu Dragnea cere PSD-ului sa lupte cu el din moment ce tocmai Liviu Dragnea este exponentul cel mai notoriu al acestui stat paralel. Vorbim de acei cativa politicieni si functionari publici, extrem de bogati, lucratori toata viata lor la stat, membri ai unor retele transpartinice de tip mafiot menite sa fure miliarde de euro din banii publici, sa treaca dupa bunul plac proprietati ale statului in domeniul privat, in proprietatea lor.
Romania a fost saracita de multe miliarde de euro in doar cativa ani de zile. Afacerile lui Liviu Dragnea cu oamenii lui Traian Basescu fix in anul 2009 cand PSD era in lupta electorala directa cu acesta spune multe despre agenda ascunsa a actualului lider social democrat.
Da, exista statul paralel. Numai ca statul paralel este insusi Liviu Dragnea, un om putred de bogat, cu o avere pe care nu va putea niciodata s-o justifice, si care mimeaza, cu destul talent, grija pentru saraci.
In Teleorman si acum in Romania, saracii devin tot mai saraci in timp ce afacerile lui Valcov si Dragnea prospera.
Cum ar fi ca membrii PSD sa decida sa lupte cu adevarat impotriva statului paralel? Unde se va mai ascunde atunci Liviu Dragnea?