Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cristian Preda: Liderii PSD şi ALDE sunt paraleli cu societatea

cristian_preda_psd_alde_paraleli_societate.jpg

Liviu Dragnea, criticat de Cristian Preda (Sursa foto: site PSD)
Liviu Dragnea, criticat de Cristian Preda (Sursa foto: site PSD)

Liderii PSD şi ALDE se luptă cu o fantomă a unui stat paralel, pe care tot ei au inventat-o, declară la RFI eurodeputatul Cristian Preda (PPE), care comentează rezoluţia PSD privind „statul paralel ilegitim”.

În opinia lui Cristian Preda, „toată lumea vede că PSD şi ALDE controlează şi Guvernul şi Parlamentul, adică şi puterea executivă şi puterea legislativă şi toată lumea înţelege că aceiaşi actori PSD şi ALDE şi-ar dori să controleze şi puterea judecătorească, pentru că unii dintre ei sunt deja condamnaţi, de pildă domnul Dragnea, alţii sunt suspecţi în diverse dosare, de pildă domnul Tăriceanu sau doamna Olguţa Vasilescu. Mulţi dintre ei au candidat la ultimele alegeri tocmai ca să nu ajungă pe mâinile justiţiei şi toţi aceşti oameni vor să controleze justiţia. Au văzut însă că nu le merge. Justiţia nu se lasă încălecată de voinţa celor care controlează Guvernul şi Parlamentul”.

Potrivit europarlamentarului, „ca să ascundă situaţia delicată în care se află chiar ei, liderii PSD şi ALDE au inventat această fantomă a unui stat paralel, adică ei controlează toate pârghiile de decizie din stat şi se luptă cu o fantomă, în loc să-şi vadă de treabă şi să găsească nişte oameni responsabili, care nu au probleme cu justiţia. Asta este miza. Încercarea de a modifica legile justiţiei, dispreţuind chiar semnalul de la Timmermans, care cerea avizul Comisiei de la Veneţia e tocmai încercarea de a controla felul în care se face justiţie. Asta este miza actuală (...). În loc să accepte principiul separaţiei, PSD şi ALDE inventează inamici din ceruri, statul paralel. Ei sunt de fapt paraleli cu societatea”.