Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Moţiunea de cenzură, dezbătută joi în Parlament

Legi justitie plen Camera Deputatilor.jpg

Legile justiţiei, la dezbatere în Parlament (Sursa foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Legile justiţiei, la dezbatere în Parlament (Sursa foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Dezbaterea moţiunii de cenzură ”PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă” va avea loc joi, de la ora 11, au decis miercuri Birourile Permanente reunite ale celor două Camere.

Moţiunea de cenzură a Opoziţiei a fost semnată de 148 de parlamentari de la PNL, USR, PMP şi independenţi. UDMR a anunţat marţi că se va abţine la votul asupra moţiunii.

Documentul a fost depus la Parlament vinerea trecută şi a fost citit luni după-amiază, într-o şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a criticat stabilirea zilei de joi pentru dezbaterea moţiunii de cenzură, acuzând graba coaliţiei pentru închiderea rapidă a subiectului. Liberalii vor organiza un protest, începând cu ora 11, în jurul Parlamentului.

“Programarea moţiunii PNL împotriva PSDragnea de azi pe mâine arată graba celor de PSD, care vor să închidă repede subiectul. PNL nu este surprins de acest comportament, care arată un tratament lipsit de respect pentru problemele reale ale românilor. Însă, când vine vorba de PSD, ne aşteptăm la ce e mai rău de la ei. Mâine, ne pregătim să ieşim din nou în stradă, de la 11, în jurul Parlamentului, pentru susţinerea moţiunii PNL”, a scris Ionel Dancă pe Facebook.