Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Scandal în Parlament: Opoziţia părăseşte lucrările comisiei speciale privind justiţia

Iordache magistrati protestatari dezbateri comisie.jpg

Codurile Penale, motiv de dispute în Parlament (Sursa foto: pixabay)
Codurile Penale, motiv de dispute în Parlament (Sursa foto: pixabay)

Parlamentarii PNL şi PMP au părăsit miercuri şedinţa comisiei speciale în care se discută modificările legilor justiţiei. Asta după ce toate propunerile lor au fost respinse de majoritatea PSD-ALDE-UDMR.

Reprezentantul Parchetului General a părăsit şi el şedinţa comisiei speciale privind legile justiţiei. El ceruse ca dezbaterea să se concentreze mai întâi asupra principiilor generale ale modificărilor legislative, dar solicitarea sa a fost respinsă.

Liberalii au criticat atitudinea Puterii. “Ceea ce se întâmplă în sală este o mişelie politică, o mişelie legislativă şi dacă-mi permiteţi, o bădărănie parlamentară. Modul în care s-au desfăşurat lucrările confirmă ceea ce ne temeam cu toţii: nu e vorba de un demers bine intenţionat, e vorba de un demers bine pilotat de biroul domnului Dragnea, de măcelărire a legilor justiţiei”, a declarat deputatul PNL Cătălin Predoiu, după ce liberalii au părăsit şedinţa.

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a adăugat că “există nu sute, ci mii de amendamente făcute, a căror lectură probabil că la PSD se poate face peste noapte, că dânşii sunt ca Făt-Frumos, mestecă amendamente peste noapte, cât alţii în zece ani. Sunt mii de pagini într-un limbaj juridic pe care nu ai cum să le aprofundezi, nu ai cum să le lecturezi, astfel încât să ai o opinie pertinentă şi una care să producă plus valoare pentru sistemul judiciar”.

Înainte de a părăsi sala, liberalii au propus, fără succes, ca legile justiţiei să intre în procedură parlamentară normală, iar comisia specială condusă de Florin Iordache să renunţe la dezbaterea actelor normative, potrivit News.ro.

Coaliţia PSD-ALDE vrea să treacă rapid prin Parlament modificarea legilor justiţiei: zece zile în Camera Deputaţilor şi zece zile în Senat, ceea ce înseamnă că în următoarele trei săptămâni se va da votul final pe aceste modificări.