Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Klaus Iohannis: Statul paralel, o glumă proastă. E clar că Dragnea trebuie să demisioneze

În România nu există stat paralel. Dar există anumite persoane care vor să acapareze toată puterea și care, pentru a face acest lucru, se victimizează și inventează astfel de concepte. În România nu a existat și nu există stat paralel, a afirmat președintele Iohannis miercuri seara, după o dezbatere organizată la Ploiești. 

Conceptul de stat paralel, consideră președintele, vine din țări cu sisteme relativ nedemocratice. Prin rezoluția privind existența unui stat paralel, PSD se plasează la marginea comportamentului democratic, consideră șeful statului.În aceeași notă, Klaus Iohannis transmite că nu se teme de o eventuală suspendare:

"Nu mă tem absolut deloc de suspendare. Nu există niciun temei, nu cred că românii își doresc asta", a spus președintele, care a continuat: “Este greșit ca în conducerea statului să ajungă oameni cu probleme penale. Ajung acolo și vor să își apere pielea proprie, nu pielea românului. Apar situații de tip circ (…)”. 

Klaus Iohannis a transmis în schimb că este îngrijorat de felul în care evoluează dezbaterile despre legile justiției și a cerut parlamentului să asigure o consultare veritabilă:  

"În ceea ce priveşte legile justiţiei, este foarte bine că se lucrează la Parlament şi seara, şi dimineaţa, dar important nu este când se lucreză, ci să fie rezolvate aceste probleme. Sunt foarte îngrijorat că, aşa cum se se poate constata, este un dialog al surzilor între cei care le promovează şi sistemul care ar trebui să le pună în practică", a declarat Iohannis

Întrebat dacă a urmărit imaginile de la DNA, de la momentul sosirii și plecării liderului PSD Liviu Dragnea, președintele a transmis că nu a putut să evite să se uite, din moment ce toată presa a relatat despre cele întâmplate.  Este clar că Liviu Dragnea trebuie să demisioneze, nici nu trebuia să ajungă acolo. Acest tip de circ nu face deloc  bine democrației românești. (...) Vă închipuiţi ce întrebări interesante primesc de la ceilalţi şefi de stat cu care mă văd săptămânal în diferite locuri. Lumea nu poate înţelege cum s-a putut ajunge aici şi e destul de greu de explicat cum de românii tolerează o astfel de abordare în fruntea statului”, a conchis Klaus Iohannis.