Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Moţiunea de cenzură, dezbătută şi votată joi, de la ora 11

motiune_cenzura_dezbatuta_votata_joi.jpg

Parlamentul dezbate joi moţiunea de cenzură a Opoziţiei (Sursa foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Parlamentul dezbate joi moţiunea de cenzură a Opoziţiei (Sursa foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Moţiunea de cenzură a Opoziţiei, intitulată ”PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, va fi dezbătută în plenul Parlamentului joi, începând cu ora 11. De la aceeaşi oră, liberalii au anunţat că vor face un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului.

Moţiunea de cenzură este susţinută de PNL, USR şi PMP, chiar dacă partidul lui Traian Băsescu a criticat demersul formaţiunii liberale, pe care l-a calificat drept un joc de imagine.

UDMR a anunţat că se va abţine de la vot şi a criticat PNL-ul că nu a prezentat şi alternativa, în cazul în care Guvernul Tudose cade în urma acestei moţiuni de cenzură.

Minorităţile naţionale nu au spus dacă vor vota moţiunea, ci doar au precizat că o vor analiza în grupul parlamentar. De obicei, minorităţile naţionale nu votează împotriva Guvernului în funcţie.

În aceste condiţii, moţiunea de cenzură a Opoziţiei nu are şanse să treacă, neexistând semnale că vreun parlamentar de la PSD sau ALDE ar intenţiona să susţină demersul PNL.

Liberalii i-au chemat în Parcul Izvor pe cei nemulţumiţi de actuala guvernare, pentru a face un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului, joi, de la ora 11, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură.

Reprezentanţii PNL au mai spus că luptă cu toate armele constituţionale "pentru a opri distrugerea economiei şi subordonarea instituţiilor democratice independente de către guvernarea PSDragnea". Liberalii afirmă că pentru aceasta e nevoie de susţinerea cetăţenilor, care "pot şi trebuie să-şi exprime public nemulţumirile şi să ceară parlamentarilor să voteze moţiunea de cenzură iniţiată de PNL".

Formaţiunea liberală spune că actuala guvernare a devenit ilegitimă prin minciună şi un pericol real pentru oamenii şi firmele din România. PNL arată că PSD şi ALDE au preluat la începutul anului frâiele guvernării cu o economie stabilă, cu perspective bune şi sănătoase, cu un leu solid, o inflaţie aproape de zero, cu dobânzi mici, o datorie a statului la fel şi creşterea economică promiţătoare. ”Practic, aţi primit o fundaţie economică bine făcută, cu structura de rezistenţă aferentă, pe care aţi avut-o la cheie. Ce aţi făcut cu ea?! V-aţi apucat să o demolaţi, ca să improvizaţi o casă din chirpici”, scriu liberalii în moţiunea de cenzură.