Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Gorghiu: PNL contestă la CCR hotărârea de înfiinţare a comisiei Iordache

Iordache magistrati protestatari dezbateri comisie.jpg

Codurile Penale, motiv de dispute în Parlament (Sursa foto: pixabay)
Codurile Penale, motiv de dispute în Parlament (Sursa foto: pixabay)

Liberalii atacă la Curtea Constituţională decizia de înfiinţare a comisiei speciale a Parlamentului care se ocupă de modificarea legilor justiţiei, anunţă la RFI senatoarea PNL Alina Gorghiu.

Parlamentarul liberal acuză PSD-ul de interese ascunse în privinţa modificării legilor justiţiei: „Din păcate, celeritatea este un deziderat care are scopuri ascunse la PSD. Interesul este unul singur: să-l servească pe domnul Dragnea şi interesul domnului Dragnea. Mă aştept (ca legea) să iasă cu acele articole controversate şi contestate de CSM, de asociaţiile profesionale, de PNL, de cam toată lumea, să fie conservate aceste articole”.

Alina Gorghiu anunţă că PNL contestă la CCR decizia de înfiinţare a comisiei Iordache: „Deja facem câteva lucruri prealabile. Contestăm la Curtea Constituţională hotărârea de înfiinţare a acestei comisii. Deja astăzi ne-am întors în comisie (...) şi evident că dacă aceste legi vor fi votate săptămâna viitoare în plenul Parlamentului, o anomalie legislativă, vom contesta la Curtea Constituţională acest pachet, cu siguranţă, fără nici un fel de ezitare”.

Alina Gorghiu, despre legile justiţiei