Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Donald Trump se vrea ”Persoana Anului” a revistei Time?

time_trump_us.jpg

Trump a fost numit în 2016 ”Preşedintele Statelor Divizate ale Americii”
Trump a fost numit în 2016 ”Preşedintele Statelor Divizate ale Americii”
Sursa imaginii: 
RFI

Preşedintele Statelor Unite ale Americii susţine că a refuzat să fie numit ”Persoana Anului” de revista Time, după ce reprezentanţii publicaţiei i-au cerut un interviu şi o fotografie, fără să îi confirme că îi vor acorda acest titlu.

”Revista Time a sunat să îmi spună că probabil voi fi numit «Persoana Anului», ca anul trecut, dar că pentru acest lucru ar trebui să le acord un interviu şi o şedinţă foto. Le-am spus că probabil nu are niciun sens şi am refuzat. Mulţumesc, oricum!”, a scris Trump pe contul său de Twitter.

Numai că revista l-a contrazit pe preşedintele american, printr-un alt mesaj publicat pe platforma de socializare Twitter. ”Preşedintele greşeşte în legătură cu modul în care noi alegem Persoana Anului. Time nu comentează alegerile până la data publicării – 6 decembrie”, arată mesajul revistei Time.

Fostul editor Richard Stengel a distribuit mesajul lui Donald Trump, adăugând comentariul: ”Îmi pare rău să îţi spun, dar probabil că acest lucru înseamnă că nu eşti Persoana Anului. Au vrut doar o şedinţă foto, dar sunt sigur că încă ai acea copertă falsă a revistei Time păstrată undeva”.

În luna iunie, The Washington Post a dezvăluit că mai multe dintre cluburile de golf ale lui Trump expun o copie înrămată a unei coperte false a revistei Time, cu titluri pozitive şi imaginea preşedintelui american.

Trump a fost numit în 2016 ”Persoana Anului” în urma alegerii sale ca preşedinte al SUA, într-o ediţie care a fost intitulată ”Preşedintele Statelor Divizate ale Americii”.

Încă de la anunţul că va candida la preşedinţia SUA, Trump a avut o relaţie dificilă cu mass-media, acuzând mai multe instituţii de presă că prezintă ”ştiri false”.