Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dan Barna (USR), la RFI: Ce se întâmplă acum cu legile justiţiei e mult mai grav decât OUG 13

Dan Barna Cabinet Dancila Guvern marioneta.jpg

Dan Barna critică modul în care a fost format Guvernul Dăncilă (Sursa foto: cdep.ro)
Dan Barna critică modul în care a fost format Guvernul Dăncilă (Sursa foto: cdep.ro)

Preşedintele Uniunii Salvaţi România speră că protestele de stradă îi vor determina pe liderii PSD şi ALDE să dea dovadă de „mai multă raţiune şi înţelepciune în ceea ce priveşte modificarea justiţiei”. Dan Barna spune la RFI că modificările propuse de coaliţie sunt inacceptabile.

Dan Barna declară că are încredere că „aceste mesaje pe care societatea le transmite în note din ce în ce mai acute către majoritatea actuală din Parlamentul României, către domnul Liviu Dragnea şi către PSD îi vor îndrepta spre mai multă raţiune şi înţelepciune în ceea ce priveşte modificarea justiţiei în prim plan şi apoi bineînţeles, există şi problema aceea cu modificările la Codul Fiscal. Ceea ce am văzut aseară ca mesaj al cetăţenilor este foarte clar: modificarea justiţiei este o temă foarte importantă, iar încercarea de a transforma această componentă importantă a societăţii într-un serviciu de casă obedient, eliminând o grămadă de atribuţii de funcţionalitate nu poate fi acceptată”.

În opinia liderului USR, „ce se întâmplă în aceste zile pe legile justiţiei e mult mai grav decât Ordonanţa 13, pentru că vorbim de o schimbare a sistemului juridic, sistemului de funcţionare a justiţiei, ceea ce va face imposibilă aducerea în faţa instanţei a multora dintre persoanele cu probleme penale, adică vorbim de o miză mult mai mare decât cea de la OUG 13”.

Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă duminică seară în Bucureşti şi alte oraşe, pentru a protesta faţă de modificarea legilor justiţiei.

1586