Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dosar penal dupa ce ministrul de Interne, Carmen Dan, a gasit un microfon in casa

carmen.jpg

Dosar penal dupa ce ministrul de Interne, Carmen Dan, a gasit un microfon in casa
Dosar penal dupa ce ministrul de Interne, Carmen Dan, a gasit un microfon in casa

Direcţia Generală de Protecţie Internă din MAI cooperează cu Poliţia şi Serviciul Român de Informaţii, pentru evaluarea situaţiei şi dispunerii măsurilor legale, după ce un dispozitiv de înregistrare a fost găsit la locuinţa ministrului Carmen Dan. Parchetul General a deschis dosar penal în acest caz pentru violare de domiciliu.

 Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat, miercuri seară, la România TV, că a găsit în apartamentul închiriat în care locuieşte un dispozitiv de înregistrare şi a sesizat Poliţia pentru demararea unei anchete. Ministrul a precizat că a făcut plângere pentru violare de domiciliu. IGPR anunţă că a ridicat dispozitivul pentru verificări şi că a fost deschis dosar penal pentru violare de domiciliu şi violarea vieţii private. Dispozitivul găsit în casa în care locuieşte ministrul de Interne Carmen Dan este unul de înregistrare audio ieftin, care ar putea veni din zona privată, a declarat miercuri seară, purtătorul de cuvânt al SRI Ovidiu Marincea, care a anunţat că SRI va oferi tot sprijinul în ancheta asupra acestui caz.

"Am găsit un dispozitiv de înregistrare într-una dintre camerele apartamentului în care locuiesc. Dispozitivul l-am găsit într-o priză de telefon, nu era la vedere. Era conectat la o sursă de alimentare şi avea şi o baterie", a declarat Carmen Dan, pentru România TV.

Aceasta a precizat că nu locuieşte într-un imobil al RA-APPS, apartamentul fiind închiriat.

În plus, Carmen Dan a afirmat că a sesizat Poliţia pentru violare de domiciliu urmând a se deschide un dosar penal.

Reprezentanţii Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) au anunţat că dispozitivul a fost ridicat şi urmează a fi expertizat.

”Urmare a unei sesizări, în această după-amiază, o echipă operativă din cadrul Poliţiei Române s-a deplasat la domiciliul ministrului de Interne, unde a efectuat cercetare la faţa locului, a identificat şi ridicat un dispozitiv, care urmează a fi expertizat. În cauză s-a intocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art 224 şi art 226”, au transmis reprezentanţii IGPR.

Articolele la care se face referire vorbesc despre violarea de domiciliu (art. 224) şi violarea vieţii private (art. 226).

Cercetările continuă sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casatie si Justitie.