Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Parlamentul European votează Bugetul Uniunii pentru 2018

Parlamentul European votează Bugetul Uniunii pentru 2018

Bugetul UE, pentru anul viitor, este în valoare totală de 160 de miliarde de euro. Sectorul cercetării va primi alocări suplimentare de 110 milioane de euro față de anul trecut și vor fi finanțate suplimantar programele de combatere a șomajului în rândul tinerilor.

 

Alocații suplimentare vor fi orientate și către Frontex, agenția însărcinată cu paza frontierelor Uniunii Europene.

De asemenea, bugetul cuprinde și un proiect-pilot pentru combaterea propagandei ruse în șase state membre, printre care și România.  

Europarlamentarul român Siegrfied Mureșan, membru al grupului PPE, raportor al Parlamentului European pentru Bugetul pe anul 2018 spune care sunt prevederile din buget cu cea mai mare importantă pentru România.

”Cel mai important lucru pentru România este că vor crește semnificativ banii destinați fondurilor de coeziune. Vor fi alocați  ( în Bugetul UE ) 46 de miliarde de euro pentru fondurile structurale și de coeziune , ceea ce reprezintă o creștere cu 53% față de anul  acesta. Este important, deoarece am avut anul acesta o rată mica de absorbție pentru exercițiul financiar 2014-2020. Am început foarte târziu, noi, în România, dar și în alte state. Acum avem suficienți bani în casă pentru ca facturile să fie plătite imediat ce ajung la decontare. Este o prioritate politică a parlamentului European”, a spus Siegfried Mureșan.

 
Europarlamentarul roman, Siegfried Muresan