Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liviu Avram: În PSD e un conflict acerb, pentru controlul partidului

liviu_avram_psd_conflict_acerb_control_partid.jpg

Liviu Dragnea şi Mihai Tudose, în tabere diferite în PSD? (Sursa foto: site PSD)
Liviu Dragnea şi Mihai Tudose, în tabere diferite în PSD?
Image source: 
Site-ul Partidului Social Democrat

Partidul Social Democrat este măcinat de o luptă acerbă pentru putere. O spune la RFI jurnalistul Liviu Avram, redactor-şef adjunct la Adevărul, care comentează declaraţiile critice din ultimele zile ale primarului Gabriela Firea la adresa premierului Mihai Tudose şi ministrului de Interne, Carmen Dan.

Liviu Avram crede că asistăm la un conflict pentru preluarea frâielor în interiorul PSD: ”Cred că dincolo de aparenţe, adică de evenimentele publice la care asistăm, ne aflăm şi în faţa unui conflict destul de acerb în interiorul partidului, pentru a controla partidul. Spre deosebire de oricare alt partid, PSD este o plăcintă mult prea tentantă pentru orice politician, întrucât unu: nu are concurenţă pe zona de stânga şi doi: iată, se vede, indiferent de ceea ce fac liderii la vârf, de deciziile pe care le iau, partidul totuşi se menţine, îşi păstrează un electorat destul de consistent, aproape neschimbat, de nu ştiu câţi ani, ceea ce evident este tentant pentru orice politician, să conducă un aşa partid, care-i asigură aproape garantat un procent semnificativ, chiar dacă câştigă sau nu alegerile”.

„Eu identific deocamdată două tabere: una care este strâns unită în jurul liderului, în jurul lui Liviu Dragnea şi care în ultima perioadă are un discurs total iraţional, cu statul paralel, cu toate poveştile astea şi una care este de factură oarecum mai raţională, care ţine totuşi seama şi de realităţile înconjurătoare şi încearcă, nu ştiu dacă şi reuşeşte, să ia decizii şi aici exponentul acestei tabere ar fi cel puţin în acest moment premierul Mihai Tudose”, spune jurnalistul.