Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PSD organizează un miting împotriva statului paralel

"Vom organiza un miting împotriva statului paralel în toate orașele din România( ... ) va fi un semnal și pentru străinătate" -  susține Codrin Ștefănescu, secretarul general-adjunct al PSD.

Deputatul PSD Codrin Ştefănescu a declarat că partidul va organiza mitinguri în Bucureşti şi în ţară, în urma evenimentelor de sâmbătă, din Piaţa Victoriei.

Codrin Ștefănescu spune că luni va fi anunțată data și ora acestei manifestații naționale. Vor fi proteste în toată țara și în capitală.

Este o prostie că Mihai Tudose vrea să preia puterea în PSD,  a mai adăugat Codrin Ștefănescu în fața sediului PSD.

Duminică seară la sediul central al PSD  are loc o ședință informală cu reprezentanți ai filialelor județene. Discuțiile vizează organizarea unui miting, manifestare anunțată de săptămâna trecută, potrivit unor surse din partid, citate de AGERPRES

Întâlnirea este organizată pe fondul un schimb de replici între doi importanți membri PSD. Este vorba de disensiunile dintre primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și premierul Mihai Tudose, pe tema organizării târgului de Crăciun în Piața Victoriei.

Între participanții la ședință, care are loc în prezența președintelui PSD, Liviu Dragnea, se află secretarul general adjunct al partidului, Codrin Ștefănescu, vicepremierul Paul Stănescu, vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache, președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, scrie agerpres citând surse din formațiune.

Nici Gabriela Firea, primarul Capitalei, nici premierul Mihai Tudose nu au fost văzuți în Kiseleff, se precizează pe mai multe agenții de presă.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a reproșat premierului, într-o declarație sâmbătă la Antena 3,  că a "găsit o manieră incorectă și necolegială" de a o "admonesta public" pentru o decizie care a fost luată de instituțiile subordonate Primăriei Capitalei.

Gabriela Firea a afirmat că s-ar fi așteptat ca premierul să îi dea un telefon sau să îi solicite o întâlnire, dacă avea ceva să îi comunice.

Pe 30 noiembrie, prim-ministrul a afirmat că "nu este cea mai inspirată decizie" organizarea unui târg în Piața Victoriei.De asemenea, după ce social-democrații au vorbit despre organizarea unui miting proguvernamental care ar urma să se desfășoare la Craiova, Mihai Tudose a spus ironic că el nu va participa la un asemenea miting, întrucât el e din Brăila. Și acest aspect a deranjat-o pe Gabriela Firea.