Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cătălin Ivan: Asistăm la peremizarea PSD, parcă ar fi condus de Vadim

Eurodeputat Catalin Ivan OUG amnistie gratiere.jpg

Sursa foto: Facebook/Cătălin Ivan
Sursa foto: Facebook/Cătălin Ivan

PSD începe să semene din ce în ce mai mult cu Partidul România Mare. O spune la RFI eurodeputatul Cătălin Ivan, afiliat grupului socialist din Parlamentul European. El deplânge mesajele radicale transmise de formaţiunea aflată la putere, care vrea să organizeze inclusiv un miting la Craiova pe 9 decembrie, împotriva „statului paralel”.

Cătălin Ivan crede că mitingul PSD nu era necesar: ”Craiova este oraşul unde a fost primar Olguţa Vasilescu, este organizaţia Dolj care a trecut prin foarte multe probleme, mulţi lideri importanţi ai organizaţiei fiind daţi deoparte, scoşi în afara partidului, după modelul lui Liviu Dragnea, astfel încât Manda şi cu Olguţa Vasilescu să aibă linişte totală şi să controleze autoritar tot ce se întâmplă. Eu cred că pot să facă acest miting. Întrebarea este pentru ce, care este scopul mitingului? (...). Care este mesajul unui partid aflat la guvernare, un partid care are un program de guvernare investit cu încredere de foarte mulţi români în 2016 şi care ar trebui teoretic să guverneze, nu să facă mitinguri”.

„Oameni serioşi, la locul lor, care au construit acest partid, care sunt de 10-15-20 de ani în Partidul Social Democrat privesc cu tristeţe peremizarea partidului. Aceste mesaje radicale gen Tricolorul... parcă am fi conduşi de Vadim Tudor, Dumnezeu să-l ierte! Nu mai recunoaşte nimeni direcţia în care merge partidul, mesajele partidului”, afirmă deputatul european.

Cătălin Ivan, despre mitingul PSD de la Craiova din 9 decembrie