Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Fostul președinte din Yemen, ucis în propria casă

saleh.jpg

Fostul președinte yemenit Ali Abdallah Saleh a fost ucis într-un atac al rebelilor houthi asupra locuinței sale
Fostul președinte yemenit Ali Abdallah Saleh a fost ucis într-un atac al rebelilor houthi asupra locuinței sale
Sursa imaginii: 
rfi.fr

Fostul președinte yemenit Ali Abdallah Saleh a fost ucis de rebelii houthi. Informația a fost confirmată de o reprezentantă a conducerii partidului Congresul Popular General (CPG). 'Saleh a murit ca un martir, apărând Republica', a declarat pentru AFP sursa citată.

ACTUALIZARE: Corpul fostului preşedinte yemenit Ali Abdullah Saleh apare în înregistrarea video pusă în curculaţie de rebeli huthi, au confIrmat luni oficiali din diverse tabere, inclusiv opozanţi ai huthi, relatează The Associated Press. Un reprezentant media de rang înalt huthi, Abdel-Rahman al-Ahnomi, a declarat pentru AP că Saleh a fost ucis în apropiere de Marib, o provincie yemenită situată în estul ţării, în apropiere de frontiera cu Arabia Saudită.

.............................................................................................

Postul de radio al Ministerului de Interne yemenit, controlat de rebeli houthi, transmitea luni la prânz că fostul președinte yemenit Ali Abdallah Saleh a fost ucis.

Partidul lui Saleh a dezmințit inițial că liderul său a fost ucis și a afirmat că acesta conduce în continuare forțele în luptele intense din Sanaa care s-au soldat în ultimele șase zile cu cel puțin 125 de morți.

Orașul capitală al Yemenului este de mai mulți ani teatrul unor lupte între rebelii șiiți houthi și susținătorii fostului președinte Ali Abdallah Saleh, după ruperea alianței între cele două părți.

Războiul din Yemen s-a soldat până acum cu peste 8.750 de morți.

Potrivit EFE, după atac, rebelii houthi au aruncat în aer casa lui Saleh, aflată în cartierul Al Siasi, din Sanaa. Conform declarațiilor martorilor, mai mulți bărbați înarmați au pătruns în locuință în jurul prânzului și apoi au amplasat dispozitive explozive în mai multe locuri din casă.