Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Principesa Margareta: Regele nostru a fost o parte din fibra statului român. Începe un nou timp

"Români, țara a pierdut pe Regele Mihai I. Timp de peste nouă decenii, el a închinat României toate puterile, cu devotament și răbdare. Am pierdut, ca voi toți, un părinte. O pierdere personală și o pierdere pentru întreaga națiune. În aceste clipe grele, suntem uniți în suferința noastră", a spus Principesa Margareta într-un mesaj înregistrat către națiune.

Custodele Coroanei, Principesa Margareta, a mai spus :

"Cu infinită iubire și principii puternice, Regele Mihai a scris în cartea neamului cea mai valoroasă pagină din istoria contemporană. Bunătatea și iertarea sa au învins toate relele secolului trecut. Înțelepciunea lui a asigurat continuitate identității noastre în momente de gravă abatere de la mersul firesc al țării. Regele nostru a fost o parte din fibra Statului Român. Prin întreaga sa viață, tatăl meu a continuat legătura Familiei Regale cu Națiunea Română. Începe un nou timp pentru Casa Regală a României, cu aceleași principii și sentimente ca ale tatălui meu. Voi continua să servesc interesele fundamentale ale poporului român. Așa să ne ajute Dumnezeu!:

Acesta a fost prima declarație făcută de Familia Regală după anunțul că fostul suveran al României, Regele Mihai s-a stins din viață. Regele Mihai a murit la domiciliul său din Elveția, a anunțat Casa Regală. Decesul a intervenit marți, la ora 13:00. Regele avea 96 de ani, împliniți la 25 octombrie, și de mai bine de un an și jumătate era grav bolnav.

Ascultați declarația Custodelui Coroanei Române:

 
declarația Custodelui Coroanei Române