Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Clujenii cer stradă cu numele Regelui Mihai

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Câteva zeci de clujeni au participat, aseară, la o slujbă de pomenire oficiată în memoria Regelui Mihai. Ei s-au rugat pentru sufletul marelui dispărut și au transmis autorităților locale că vor solicita ca o stradă din Cluj-Napoca să primească numele Regelui Mihai. Manifestări dedicate Regelui Mihai vor avea loc la Cluj și în zilele următoare. 

Slujba religioasă a fost oficiată în parohia greco-catolică din cartierul clujean Gruia, unde s-au strâns câteva zeci de oameni care au dorit să se roage pentru Regele Mihai. O parte dintre aceștia, au adus cu ei steaguri cu stema monarhistă. Alții au aprins lumânări pentru fostul șef de stat. Cu toții au spus că a plecat dintre noi un om de stat providențial pentru istoria modernă a României.

Organizațiile monarhiste din Cluj-Napoca solicită autorităților locale ca o stradă din miunicipiu să primească numele Regelui Mihai I al României.

De astăzi, un portret de dimensiuni mari a Regelui Mihai va fi afișat în centrul Clujului și va fi deschisă o carte de condoleanțe. Până acum, mesaje de condoleanțe au fost trimise familiei îndoliate atât de Mitropolitul ortodox Andrei Andreicuț, cât și de către conducerea Universității Babeș-Bolyai.

 
Ascultă AICI reportajul realizat printre clujenii participanți la slujba de comemorare a Regelui Mihai