Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mihail Saakaşvili, fostul președinte georgian, a fost arestat la Kiev

mihail_saakasvili_dupa_eliberarea_sa_kiev_5_decembrie_2017.jpg

Fostul presedinte georgian Mihail Saakasvili dupa eliberarea sa, Kiev, 5 decembrie 2017
Fostul presedinte georgian Mihail Saakasvili dupa eliberarea sa, Kiev, 5 decembrie 2017
Sursa imaginii: 
REUTERS/Gleb Garanich

Mihail Saakasvili, a fost arestat vineri la Kiev, capitala Ucrainei, dupa ce marți scăpase de polițiștii care veniseră să-l aresteze, notează BBC

Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili a intrat în greva foamei pentru a protesta față de arestarea sa de către autoritățile ucrainene care îl acuză că ar fi pus la cale o lovitură de stat cu sprijinul Rusiei, au anunțat astăzi avocatul și susținătorii săi, relatează France Press.

În context se anunță noi proteste violente, după ce partidul de opoziție condus de Mihail Saakașvili, Mișcarea Noilor Forțe, le-a cerut vineri simpatizanților să inițieze o acțiune de protest și să se adune la locul interogatoriului.

Fostul președinte al Georgiei, opozant declarat al lui Poroșenko după ce acesta i-a retras cetățenia ucraineană, fusese reținut pentru scurt timp marți dimineață în urma unei percheziții la domiciliul său din Kiev, în cadrul unei anchete penale despre care Saakașvili susține că este o înscenare făcută la ordinul președintelui ucrainean. El a fost eliberat sub presiunea sutelor de susținători care au blocat furgoneta care îl transporta.

Georgia i-a cerut Ucrainei arestarea și extrădarea lui Saakașvili, acuzat de justiția de la Tbilisi pentru ''abuz de putere'', acuzație despre care el afirmă că este motivată politic.