Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Israelul a bombardat poziţii militare ale grupării Hamas ca revanşă la multiple tiruri de rachetă

Cel puţin 25 de persoane au fost rănite în primul raid aerian în Gaza, potrivit oficialilor palestinieni, notează news.ro

Avioane ale Israelului au bombardat mai multe poziţii ale grupării militare Hamas ca revanşă la tiruri de rachetă, scrie BBC. Trei rachete au fost lansate din Gaza către Israel în ultimele zile, una dintre ele lovind sudul oraşului Sderot. 

Israelul a anunţat că a interceptat un proiectil, un altul a fost găsit într-o zonă neidentificată şi altul a aterizat în Sderot, vineri, fără să se înregistreze victime. 

Forţele aeriene din Israel au organizat mai multe raiduri către Hamas, vineri, a declarat ministrul palestinian al Sănătăţii pentru AFP, precizând că 25 de persoane au fost rănite. ,

În timpul ciocnirilor de vineri Doi palestinieni au murit după ce trupele israeliene au atacat mulţimea în Gaza

Fathi Hammad, un lider Hamas, a spus vineri că oricine caută să mute ambasada la Ierusalim "este un duşman al palestinienilor". 

Cel puţin 217 palestinieni au fost răniţi în confruntările de la West Bank, în estul Ierusalimului, potrivit medicilor palestineni. 

Mii de protestatari propalestineni au demonstrat în Iordania, Egipt, Irak, Turcia, Tunisia şi Iran. 

Ierusalimul are o importanţă egală atât pentru Israel cât şi pentru palestinieni. Aici sunt situri sacre ale celor trei credinţe monoteiste - iudaică, islamistă şi creştină.