Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Marșuri în memoria Regelui Mihai dar și proteste antiguvernamentale în toată țara și în diaspora

Un marş de comemorare a Regelui Mihai I este anunţat pentru duminică, în Capitală, urmat de un protest faţă de actuala guvernare în Piaţa Victoriei. Manifestaţii antiguvernamentale sunt anunţate şi în mai multe oraşe din ţară, dar şi în diaspora, la Londra, Milano şi Paris.

Manifestanţii din Bucureşti ar urma să se adune în Piaţa Victoriei în jurul orei 18.00, cu drapele marcate cu doliu, apoi să plece într-un marş comemorativ până în Piaţa Regelui, unde să depună coroane şi să aprindă candele.Evenimente de comemorare vor avea loc şi în Piteşti şi Oradea dar și la Dolj unde PSD Dolj a anunţat că va mobiliza, duminică, toate structurile din judeţ, primarii şi consilierii, pentru a-i aduce un omagiu regelui Mihai, în Piaţa Tricolorului din Craiova.

Așadar, la București, marşul de comemorare din Capitală va fi urmat de un protest faţă de actuala guvernare, în Piaţa Victoriei.  "Este începutul dictaturii hoţiei în România şi e doar o chestiune de timp până când se vor decide dosare penale la partid, ca pe vremea Rodicăi Stănoiu şi a lui Adrian Năstase, furtul din banii noştri va redeveni normă acceptată şi nepedepsită a comportamentului politic, iar hărţuirea magistraţilor independenţi va fi un fapt cotidian. Noi toţi vom continua să sărăcim şi să trăim într-o ţară fără spitale, fără şcoli sau autostrăzi, în care fiecare dintre noi este bătaia de joc a unor autorităţi publice abuzive, incompetente şi corupte. (...) Haideţi să ne apărăm dreptul la libertate şi demnitate, drept atât de greu câştigat”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Manifestaţii antiguvernamentale sunt anunţate şi la Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Bistriţa, Braşov, Brăila, Constanţa, Craiova, Cluj, Galaţi, Iaşi, Ploieşti, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Târgu Mureş şi Timişoara. De asemenea, şi românii din diaspora şi-au anunţat susţinerea pentru cei de la Bucureşti şi din ţară, organizând manifestaţii asemănătoare şi la Fribourg în Elveţia, la Londra în faţa ambasadei române, la Milano în fața Consulatului şi la Paris în Place de la Republique.