Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ghinea: E nevoie de anticipate, dar scenariul e imposibil; sperăm în colapsul majorităţii

Cristian Ghinea Iohannis referendum.jpg

Cristian Ghinea pledează pentru organizarea unui referendum pe tema justiţiei (Foto: arhivă RFI)
Cristian Ghinea pledează pentru organizarea unui referendum pe tema justiţiei (Foto: arhivă RFI)

Actuala majoritate parlamentară şi-a pierdut legitimitatea morală, declară la RFI deputatul USR Cristian Ghinea. El crede că e nevoie de alegeri anticipate, dar recunoaşte că ele sunt aproape imposibil de organizat.

În opinia lui Cristian Ghinea, „e nevoie de alegeri anticipate, pentru că această majoritate şi-a pierdut legitimitatea morală. Nu asta au promis în campania electorală. N-a venit nimeni în campania electorală şi a spus daţi-ne votul, ca să-l scăpăm pe Liviu Dragnea de puşcărie”.

El precizează însă că „mecanismul constituţional pentru anticipate este aproape imposibil să se întâmple în practică. De asta după Revoluţie, nici un Parlament nu a fost dizolvat înainte de termen. Ce putem să sperăm, cred, mai degrabă este o dizolvare, un colaps moral şi politic al acestei majorităţi, care este compusă pe de o parte de un partid mare, PSD, care are probleme în a fi folosit la modul ăsta de un singur om şi pe de altă parte de un partid balama, un partid care nu există decât pe hârtie, acest ALDE, în sensul în care este o structură, o reţea, prin care se scurg bani de la stat către anumiţi primari, cum era şi UNPR-ul”.