Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cristian Ghinea (USR), despre partidul lui Dacian Cioloş: Avem acelaşi ADN, suntem obligaţi să colaborăm

Dacian Ciolos fost premier tehnocrat sefie UE.jpg

Foto: arhivă RFI
Dacian Ciolos ar putea fi primul si singurul român presedinte de grup politic în Parlamentul European
Image source: 
RFI

Uniunea Salvaţi România şi viitoarea formaţiune politică a lui Dacian Cioloş vor fi obligate să colaboreze la următoarele alegeri, declară la RFI deputatul USR Cristian Ghinea. Reacţia sa vine după ce fostul premier a anunţat că din platforma România 100 se va desprinde un partid politic.

Cristian Ghinea comentează anunţul lui Dacian Cioloş: „Avem acelaşi ADN, acelaşi background politic şi ne vom regăsi în mod cert înainte de alegerile viitoare. În ce formă va fi asta, deocamdată sunt două structuri, USR şi România 100, două reţele de oameni care colaborează, care fac proiecte împreună şi cred că trebuie să ne dăm câteva luni, să vedem cu se aşează această colaborare şi apoi să luăm decizii pe mai departe. Eu salut faptul că oameni extraordinari, profesionişti, cu valori sănătoase, în frunte cu Dacian Cioloş au ales să facă pasul ăsta spre politică, pas pe care noi am ales să-l facem mai devreme, anul trecut”.

Deputatul se arată convins că USR şi viitorul partid al lui Dacian Cioloş vor colabora: „Eu sunt convins că nu va fi fiecare pentru el la alegerile viitoare, vor fi alegeri europarlamentare, vor fi alegeri locale, unde oricum suntem obligaţi de faptul că avem primari într-un singur tur să colaborăm şi până atunci mai este foarte multă vreme, timp în care pe de o parte USR trebuie să se stabilizeze, pe de altă parte România 100 trebuie să facă pasul spre organizare, pentru ca apoi să avem ce să aliem sau unim. Viitorul este deschis în forma asta. Orice fel de organizaţie care capacitează politic oamenii buni din societate este extraordinar că se întâmplă şi apoi vom găsi forme de colaborare, alianţă, uniune şi aşa mai departe. Totul este deschis”.

Cristian Ghinea, despre viitorul partid al lui Dacian Cioloş