Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Regulamentul Camerei Deputaţilor, modificat. „S-ar putea să fie ultimele sărbători în libertate”

Regulament Camera Deputati modificat sarbatori libertate.jpg

Deputaţii şi-au modificat regulamentul (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Deputaţii şi-au modificat regulamentul (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Majoritatea parlamentară a mai făcut un pas către dictatură. Iată ce declară la RFI directorul Institutului pentru Politici Publice (IPP), Adrian Moraru, după ce Camera Deputaţilor şi-a schimbat regulamentul, în pline dezbateri privind legile justiţiei.

PSD, ALDE şi UDMR au modificat ordinea în care se supun la vot amendamentele admise şi respinse. Ca urmare, Opoziţia nu-şi va mai putea susţine în plen propunerile.

Noile reguli au fost publicate în Monitorul Oficial, la scurtă vreme după adoptarea în Camera Deputaţilor.

Directorul IPP, Adrian Moraru, crede că măsura va avea consecinţe nefaste: ”Este doar un nou pas către dictatură în România. Nu înţeleg de ce nu merg până la capăt şi nu suspendă o serie întreagă de libertăţi, dacă pur şi simplu, nu mai vor să mai aibă nici măcar dezbateri în Parlament”.

„N-o să mai vedem o serie întreagă de propuneri ale Opoziţiei. Dincolo de asta, cred că este un semnal asupra unei atitudini generale pe care o are Puterea şi care se va transpune şi într-o serie întreagă de alţi paşi de aici încolo, pentru că aceasta nu este o intervenţie tehnică, ci reprezintă o atitudine concretă faţă de tot ceea ce înseamnă entitate, forţă, idee care se opune oricărui demers pe care-l doreşte PSD-ul”, spune Adrian Moraru.

În opinia sa, „rămâne de văzut dacă oamenii care au intrat în marea lor majoritate în spiritul sărbătorilor, cum se spune, înţeleg că de fapt această mişcare este suprapusă deliberat peste această perioadă şi că s-ar putea să fie poate ultimele sărbători cât de cât în libertate în România”.

 
Adrian Moraru, despre modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor