Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Gorghiu: Nu e nevoie deloc de un prag valoric pentru abuzul în serviciu

justitie

Image source: 
pixabay.com

Intenţia majorităţii parlamentare este de a reveni la vocaţia sa antioccidentală şi antidemocratică din anii 90. Declaraţia a fost făcută la RFI de senatorul PNL Alina Gorghiu.

Întrebată dacă e nevoie de un prag valoric pentru infracţiunea de abuz în serviciu, Alina Gorghiu a răspuns: „Nu, categoric, nu. PNL-ul spune de multă vreme, nu este nevoie deloc de un prag valoric, nu asta spune decizia Curţii Constituţionale, dar degeaba noi spunem un lucru, dacă intenţia evidentă a celor din majoritatea parlamentară este de a reveni la vocaţia sa antioccidentală şi antidemocratică din anii 90”.

„Curtea ne cere să fim mult mai clari în reglementare. Noi avem un amendament depus cu privire la redefinirea infracţiunii de abuz în serviciu şi cu siguranţă, dacă am reuşi să generăm un consens pe o redefinire clară şi coerentă, care să arate pericolul acestei infracţiuni, ar fi mult mai sănătos. Dar sunt opinii diverse, sunt opinii care nu converg, din nefericire. Teama mea este că majoritatea parlamentară îşi va impune punctul de vedere, fără a exista aceste dezbateri”, spune senatorul PNL.

Comisia specială privind justiţia urmează să discute despre armonizarea Codurilor din sistemul judiciar cu deciziile CCR. Pe agendă se va afla şi chestiunea abuzului în serviciu.

Alina Gorghiu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre abuzul în serviciu