Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Claudiu Năsui, deputat USR: Sunt mici "şopârle" plasate în actele normative

nasui.jpg

Deputatul USR Claudiu Năsui critică intenția Guvernului de a garanta credite cu dobândă zero pentru investiții în dezvoltare personală.
Deputatul USR Claudiu Năsui critică intenția Guvernului de a garanta credite cu dobândă zero pentru investiții în dezvoltare personală. 8 milioane de români ar fi eligibili pentru acest program, apreciază vicepremierul Viorel Ștefan.
Image source: 
www.facebook.com/Claudiu-Nasui

Liderul PSD  Liviu Dragnea a făcut vineri un apel către toţi parlamentarii ca, în cel mai scurt timp cu putinţă, să adopte Legea de aprobare a ordonanţei de urgenţă 14, cea care abrogă o serie de modificări esenţiale aduse Codurilor penale de precedenta, cleebra OUG 13. În actele normative sunt plasate mici şopârle, spune, la RFI, deputatul USR Claudiu Năsui, autorul amendamentului care opreşte o altă odonanţă cu probleme, numărul 9, să-şi producă efectele. 

Claudiu Năsui, membru al comisiei de buget-finanţe din Parlament, admite că Opoziţia nu poate face mare lucru, având pârghii limitate şi spune că un partid precum USR e văzurt drept outsider în legislativ: 

Nu avem pârghiile decât să le atragem atenţia, să-I ruşinăm, să punem reflectorul pe ei, să-I monitorizăm atent. Asta este absolut tot ce putem face. Obiectiv şi realist în opinia noastră, Opoziţia trebuie să monitorizeze tot ce face Guvernul. Avem o avalanşă de OUG-uri de tipul Ordonanţei Ruşinii sau OUG 9 în care avem tot felul de mici şopârle care sunt plasate în actele normative care afectează sau pot afecta profund cadrul bugetar. Deocamdată nu am avut probleme ideologice sau doctrinare în cadrul USR. Sincer, la ce am văzut până acum, senzaţia mea este că pentru următorii patru ani nu o să avem multe probleme doctrinare”.

Cum e văzut USR-ul în Parlament?

Este clar că suntem văzuţi ca outsideri aici. Toţi suntem la primul mandat. Este iarăşi clar că dacă există deja nişte relaţii de amiciţie între actualii parlamentari, nu sunt valabile şi pentru USR. Prin urmare ne simţim un pic singuri în lupta noastră. (...)

Sentimentul mai degrabă din partea PNL este că suntem un partid foarte tânăr care vine cu metode inovative (...) În mod evident, nu suntem iubiţi de toţi peneliştii. Există o aripă a PNL-ului care probabil că şi-ar dori să treacă OUG 13. În general cred că suntem ,cel puţin după ultima lună, destul de respectaţi. Dar în niciun caz iubiţi, asta pot să vă spun sigur.”

 

 

 

Ascultă AICI interviul integral cu deputatul USR Claudiu Năsui: