Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rusia anunță că va repara Podul din Crimeea până în iulie 2023

pod_crimeea.jpg

Podul Crimeei în flăcări, 8 octombrie 2022
Sursa imaginii: 
REUTERS - STRINGER via rfi.fr

Guvernul Rusiei a cerut finalizarea reparaţiilor la podul care leagă Crimeea anexată de Rusia până în iulie 2023, anunță BBC.

BBC transmite că guvernul rus a desemnat compania Nizhneangarsktransstroy să fie unica firmă însărcinată cu „proiectarea şi restaurarea elementelor distruse ale infrastructurii de transport şi inginerie ale Podului din Crimeea”. Astfel, lucrările trebuie finalizate până la 1 iulie 2023, potrivit Mediafax.ro.

Podul a fost deschis de preşedintele rus Vladimir Putin în 2018, la patru ani după anexarea Crimeei de către Rusia, fiind distrus de o explozie sâmbăta trecută. Rusia a dat vina pe Ucraina pentru atac, dar Kievul a respins acuzația.

Podul de 19 km, cel mai lung din Europa, este o rută cheie de aprovizionare pentru forţele ruse din Ucraina, dar nu poate fi folosit de vehiculele grele de marfă.Podul a fost, însă, redeschis pentru traficul feroviar şi rutier ușor.

Explozia a provocat prăbuşirea în mare a porţiunilor intermediare a două dintre cele patru căi carosabile ale podului şi, de asemenea, a deteriorat linia ferată.