Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Biden anunță un ajutor de 100 de milioane de dolari pentru Liban

biden.png

Summitul NATO de luni de la Bruxelles, primul cu participarea noului preşedinte american Joe Biden, va prilejui reafirmarea valorii esenţiale a relaţiei transatlantice pentru securitatea euroatlantică.
Sursa imaginii: 
© Yves Herman, pool, AFP via France24

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a anunţat, miercuri, acordarea unor fonduri de asistenţă în valoare de aproape 100 de milioane de dolari Libanului, dar a îndemnat liderii politici de la Beirut să aplice reforme economice şi să combată corupţia. Niciun ajutor nu va fi vreodată suficient dacă liderii politici din Liban nu asumă angajamentul dificil, dar necesar de a reforma economia şi de a combate corupţia. Aceste lucruri sunt esenţiale şi trebuie începute acum", a insistat Joseph Biden, conform Mediafax care citează Agenţia France-Presse şi cotidianului Le Figaro.

" Vom oferi asistenţă umanitară de aproape 100 de milioane de dolari", a declarat Joseph Biden în discursul rostit în mod virtual la Conferinţa internaţională a donatorilor pentru Liban, organizată la Paris, la exact un an de la explozia masivă produsă în zona portuară din Beirut. "Niciun ajutor nu va fi vreodată suficient dacă liderii politici din Liban nu asumă angajamentul dificil, dar necesar de a reforma economia şi de a combate corupţia. Aceste lucruri sunt esenţiale şi trebuie începute acum", a insistat Joseph Biden, conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Figaro, citate de Mediafax. Și Franţa a anunţat că va oferi Libanului 100 de milioane de euro pentru programe de asistenţă directă destinată populaţiei şi 500.000 de doze de vaccin anticoronavirus. Conferinţa internaţională a donatorilor pentru Liban îşi propune să răspundă nevoilor cetăţenilor libanezi, estimate de Naţiunile Unite la nivelul de 350 de milioane de dolari (294 de milioane de euro). Prin primele două conferinţe ale donatorilor au fost colectate fonduri de 280 de milioane de euro.