Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Natalia Gavrilița participă la Forumul Economic Mondial de la Davos

guvernul_rm.jpg

Sursa imaginii: 
Guvernul R.Moldova

Șefa Cabinetului de Miniștri de la Chișinău, Natalia Gavrilița, participă, în perioada 24 - 25 mai, la Forumul Economic Mondial de la Davos. Este primul șef de Guvern al R.Moldova, invitat la această reuniune. 

La întrevederile bilaterale și în cadrul panelurilor de discuții, premierul va aduce în atenția liderilor internaționali provocările cu care se confruntă țara noastră, în urma războiului din Ucraina, și va vorbi despre importanța unor investiții strategice în Republica Moldova, în următoarea perioadă. 

Natalia Gavrilița va avea întrevederi bilaterale cu omologii săi din mai multe state și va purta discuții cu Remy Rioux, directorul general al Agenției Franceze de Dezvoltare, dar și cu directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva.

Totodată, șefa Cabinetului de Miniștri de la Chișinău va avea intervenții în cadrul panelului privind gestionarea fluxului migrațional, în contextul crizei refugiaților, precum și în cadrul panelului privind politica de vecinătate a Uniunii Europene.

Lucrările Forumului Economic Mondial se desfășoară, în perioada 22-26 mai. În staţiunea elveţiană sunt prezenți lideri politici, experţi în afaceri, reprezentanți ai mass-media și ai societății civile din întreaga lume. Vor fi abordate subiecte ce țin de războiul din Ucraina, situația pandemică, securitatea alimentară, creșterea prețurilor la energie.

La Forumul de la Davos vor fi prezentate planurile de acțiuni, strategiile şi politicile cu privire la securitatea internațională, cooperarea globală, reechilibrarea economică, transformarea industriei și protecția mediului. 

 
Corespondentul RFI, Valeria Vițu despre participarea premierului moldovean, Natalia Gavrilița, la Forumul Economic Mondial de la Davos