Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premierul Nicolae Ciucă se află pentru două zile în Egipt

big_c1.jpg

Convorbiri tête-à-tête cu prim-ministrul Republicii Arabe Egipt, Mostafa Madbouly, urmate de întrevedere în plenul celor două delegații oficiale
Sursa imaginii: 
gov.ro

În cursul vizitei de două zile în Egipt, șeful guvernului român va fi primit și de președintele Abdel Fattah el-Sisi și va avea întrevederi cu ministrul egiptean al petrolului.

 

Premierul Nicolae Ciucă, aflat într-o vizită oficială la Cairo, a avut programate convorbiri tête-à-tête cu omologul său egiptean, Mostafa Madbouly. Discuțiile au fost urmate de o întrevedere în plenul celor două delegații oficiale. Cei doi premieri au susținut declarații comune de presă. 

Alocuțiunea Premierului Nicolae Ciucă (audio):

În cursul vizitei de două zile în Egipt, șeful guvernului român va fi primit și de președintele Abdel Fattah el-Sisi și va avea întrevederi cu ministrul egiptean al petrolului. Pe agendă figurează și discuții cu reprezentanți ai comunității românești din Egipt și cu cetățeni egipteni care au studiat în România.

Mâine, cei doi demnitari vor participa la Forumul de Afaceri Egipt-România, precum și la ceremonia de semnare a unor memorandumuri bilaterale de înțelegere.