Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Statul rus ar putea prelua uzina Toyota din Sankt Petersburg

toyota_rusia.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Toyota Russia

Uzina Toyota din Sankt Petersburg, Rusia, ar putea fi transferată către NAMI (Institutul Central de Cercetare şi Dezvoltare de Automobile şi Motoare), a anunţat ministrul rus al Industriei şi Comerţului, Denis Manturov, conform agenţiei ruse de presă TASS, citată de Reuters și Agerpres.

În septembrie 2022, producătorul auto nipon a decis să oprească producţia de vehicule în Rusia, din cauza perturbărilor din lanţurile de aprovizionare.

"Transferul activelor Toyota din Rusia către NAMI este luat în considerare", a declarat Manturov la o reuniune de afaceri.

NAMI a preluat deja fabrici din Rusia ale Renault şi Nissan, precizează Reuters.

Un purtător de cuvânt al Toyota a anunţat vineri că firma analizează deciziile privind uzina din Sankt Petersburg, a cărei activitate fusese suspendată încă din martie 2022, imediat după invadarea Ucrainei de către Rusia.

"Deşi este adevărat că luăm în considerare diverse opţiuni, încă nu a fost nimic decis în acest moment", a precizat oficialul nipon.

Multe fabrici din Rusia au suspendat producţia şi au trimis angajaţii în şomaj, din cauza lipsei de componente şi a exodului producătorilor occidentali, după ce în 24 februarie Rusia a invadat Ucraina.