Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Protest PUBLISIND la Palatul Parlamentului şi la trei prefecturi din ţară

publisind.jpeg

Sursa imaginii: 
publisind.ro

De la ora 10.00, membrii Federaţiei Publisind, afiliată Blocului Naţional Sindical, protestează în faţa Parlamentului şi la Prefecturile din Giurgiu, Brăila şi Vâlcea.

Revendicările generale vizează: eliminarea inechităţilor salariale din sistemul public, aplicarea Legii-cadru privind salarizarea bugetarilor şi un salariu minim corelat cu creşterea preţurilor de consum. „Nu este uşor de rezistat în stradă o perioadă atât de lungă însă începem să avem antrenament, să ne bazăm pe forţele noastre şi să rămânem vizibili! Presiunea pusă pe o guvernare ermetică şi dispusă să taie, este singura armă pe care o avem şi ar fi nepermis să nu uzăm de ea. Ne miră pasivitatea altor organizaţii sindicale care îşi asumă astfel o mare parte din vină pentru măsurile care vor purta semnătura lui Florin Câțu.”, se arată pe site-ul Federaţiei.

Sindicaliştii au declanşat proteste începând cu data de 31 decembrie 2020 şi precizează că aceste acţiuni vor continua pe termen nedeterminat.

Publisind totalizează 35.000 de membri din domeniile Poliţie şi Poliţie de frontieră, Poliţie penitenciară şi probaţiune, administraţie publică centrală şi locală, asistenţă socială, grefă judiciară, sport şi tineret, finanţe şi control financiar, mediu şi RA-APPS.