Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Premierul sesizează DNA în cazul incendiului de la Balș

incendiu-mate-bals-mediafax_foto-andreea_alexandru_1.jpg

Incendiu la Matei Balș
Image source: 
MEDIAFAX/ANDREEA ALEXANDRU

Șeful Guvernului anunţă că se va face plângere la DNA, după incendiul de la Institutul Matei Balş. Spitalul a folosit serviciile unei firme de intervenţii în situaţii de urgenţă care nu era autorizată de IGSU şi nici nu avea capacitatea necesară. 

Premierul Florin Cîțu anunță că va face o sesizare la DNA după ce a primit o notă de informare privind verificările la Institutul Național Matei Balș de la Corpul de Control al prim-ministrului.

O sesizare da, se face, către DNA. Este vorba de asigurarea serviciilor în domeniul intervențiilor în situații de urgență cu o firmă generalizată de IGSU și neorganizată pentru a putea asigura cerințele obiectivelor obligatorii într-o unitate spitalicească cu un număr de 740 de paturi. Mai era prezența în incinta Institutului a aparatelor electrice sau surse de aprindere care nu intră în categoria aparaturii medicale”, anunță Florin Cîțu.

Premierul precizează că a primit o notă de informare privind verificările la Institutul Național Matei Balș de la Corpul de Control al prim-ministrului.

Sunt mai multe lucruri, lucruri pe care le știați deja, printre care că a funcționat fără autorizație de securitate la incendiu, erau nefuncționalități, ca de exemplu instalația de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu nu avea acoperire totală, în interior nu sunt prevăzute dispozitive de alarmare... Sunt mai multe lucruri semnalizate”, explică Florin Cîțu.

În urma incendiului de la Institutul Matei Balș, din 29 ianuarie, au murit 20 de persoane.