Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea a fost respinsă

dragnea.jpg

Sursa imaginii: 
psd.ro

Fostul președinte PSD, Liviu Dragnea, nu poate părăsi Penitenciarul Rahova, pentru că magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au respins, marți, cererea de eliberare condiționată. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 5 au respins cererea de liberare condiționată formulată de Liviu Dragnea ca fiind neîntemeiată.

Cererea poate fi reînnoită până pe data de 27 iunie.

Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu. Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021”, este soluția instanței.

Liviu Dragnea avea de partea sa avizul favorabil privind reabilitarea, acordat de Penitenciarul Rahova, unde ispășește pedeapsa, precum și decizia definitivă a magistraților, care i-au dat dreptate fostului președinte al PSD în dosarul în care a cerut recunoașterea a 49 de zile de muncă în perioadele 2 iulie 2020 – 15 septembrie 2020 şi 16 septembrie 2020 – 28 ianuarie 2021, cât timp dreptul la muncă i-ar fi fost încălcat.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.