Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Doi politicieni PNL, urmăriți penal de DNA în dosarul "Mită pentru moțiune"

dna_21.jpg

Achiziția de vaccinuri anti-COVID 19 intră în vizorul DNA

Deputatul liberal Cosmin Şandru este urmărit penal de DNA pentru că ar fi promis funcţii pentru apropiaţii altui parlamentar dacă acesta nu se prezintă la votul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. El a anunțat că se autosuspendă din partid pe perioada anchetei. În dosar mai este vizat un membru PNL, directorul general al Societăţii de Transport Public Timişoara.

Procurorii DNA au început urmărirea penală față de Cosmin Șandru, deputat liberal, și față de Nicolae - Florin Bitea, director general al Societății de Transport Public Timișoara (membru PNL), pentru dare de mită.

Potrivit procurorilor, în 1 octombrie, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, Cosmin Șandru și Nicolae-Florin Bitea i-ar fi promis unei alte persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.

Pentru a beneficia de această <favoare>, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 5 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea”, arată procurorii anticorupție.

Surse juridice susțin că cel căruia i se promiteau funcții dacă nu merge la vot este un deputat AUR, scrie Mediafax.

Celor doi suspecți li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală.  

Cosmin Șandru anunță că se autosuspendă din partid: "Începând cu data de astăzi, 14.10.2021, mă autosuspend din PNL până la finalizarea anchetei.Având în vedere că este o anchetă în curs, nu voi face nici o declarație pe marginea acesteia până la finalizare".

Co-preşedintele AUR, George Simion, a anunţat, în 4 octombrie, că parlamentarii formaţiunii au depus la DNA o plângere penală, în care îi acuză pe liberalii din tabăra lui Florin Cîţu de şantaj şi corupţie la nivel înalt, după ce fi încercat să le cumpere votul, la moţiunea de cenzură.