Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Senatoarea Diana Șoșoacă, dosar penal la DIICOT după ce a blocat vaccinarea la Răchiteni

sosoaca.png

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă la Răchițeni, județul Iași, 4 septembrie 2021
Sursa imaginii: 
Facebook / Diana Iovanovici Șoșoacă Oficial

Senatoarea Diana Șoșoacă este cercetată penal de procurorii DIICOT pentru zădărnicirea combaterii pandemiei COVID-19 după ce, la începutul lunii septembrie, împreună cu un grup de protestatari, a blocat activitatea unui centru de vaccinare. Dosarul a fost declinat de procurorii Parchetului General către parchetul de combatere a infracțiunilor de crimă organizată, au confirmat surse judiciare pentru G4Media.

Diana Șoșoacă a blocat, în 8 septembrie, activitatea unui centru de vaccinare din comuna Răchiteni (Iași) care se afla în scenariul roșu. În ziua respectivă nu s-a mai vaccinat nimeni, după cum a declarat directorul DSP Iași, Vasile Cepoi.

În 4 septembrie, ușile centrului au fost blocate de un grup de protestatari anti-vaccinare conduși de parlamentarul Diana Șoșoacă.

„Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”, a scandat Diana Șoșoacă secondată de susținători. Imaginile protestului au fost postate de Şoşoacă pe Facebook.

În urma acestui eveniment, Diana Șoșoacă are dosar pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Dosarul a fost declinat DIICOT-ului.

Medicul Elena Popa, care a condus echipa mobilă de la Răchiteni, spune că s-a temut pentru viața ei și a echipei.