Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Parchetul General deschide un dosar penal în legătură cu agresarea ministrului Energiei de către George Simion

george_simion_copresedinte_aur_proteste_restrictii.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/George Simion

Parchetul General s-a autosesizat din oficiu și a deschis dosar penal pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce deputatul AUR, George Simion, l-a agresat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, chiar la tribuna Parlamentului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație au deschis un dosar pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice după scandalul de luni din Parlament.

În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Conform acestuia, marți procurorii s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, scrie Mediafax.

Şedinţa de plen de luni a Camerei Deputaţilor în care se dezbătea moţiunea simplă a USR a fost suspendată, după ce discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost întrerupt de George Simion, lider al AUR, care a mers la tribună şi l-a luat de braţ, având şi un schimb de replici cu Popescu.

În timpul discursului ministrului Popescu, George Simion a vociferat din sală.

"Pot să-i spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul?", i-a transmis Popescu lui Simion.

În replică, acesta a venit la tribună şi l-a bruscat pe Popescu, numindu-l 'hoţ'.

Ulterior, ministrul Virgil Popescu a anunţat că va depune plângere penală împotriva liderului AUR, George Simion, ca urmare a comportamentului agresiv pe care acesta l-a avut la adresa lui în cadrul dezbaterii moţiunii de cenzură, transmite Agerpres.

"Vorbim de o formă de violenţă manifestată în Parlamentul României, la adresa unui ministru. Dar nu contează atât de mult dacă sunt ministru. Vorbim aici de manifestări de violenţă verbală la adresa altui om, de instigare la ură, la nesupunere, la un comportament iraţional. Iar faptul că îşi legitimează aceste porniri "barbare" prin suportul cetăţenilor, mi se pare un gest abject şi o ameninţare, pe care nu putem să o trecem uşor cu vederea. (...) Acest spectacol grotesc, pe care l-a pus în scenă astăzi la adresa mea, nu are cum să aibă ceva pozitiv. Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancţionat pentru ceea ce a făcut astăzi. De aceea anunţ că voi depune plângere penală. Cred că ne dorim cu toţii o societate civilizată, în care aleşii din Parlament să nu aibă ieşiri cu tentă violentă", a scris Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.