Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Clotilde Armand cere dizolvarea Consiliului Local al Sectorului 1 în justiție

clotilde-armand-7698929-mediafax_foto-alexandru_dobre.jpg

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand
Sursa imaginii: 
Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat, miercuri, că a decis să depună plângeri penale pe numele consilierilor locali din PNL și PSD care refuză votarea bugetului și, în paralel, va depune o solicitare în instanță pentru dizolvarea Consiliului Local.

În urmă cu două luni a fost pus în dezbatere publică proiectul de buget care cuprinde o lungă listă de investiții, spune primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. 

Aceasta adaugă că în toată perioada de dezbatere publică, consilierii PNL și PSD din Sectorul 1 nu au avut nicio obiecție la proiectul de buget.

A urmat un lung șir de ședințe de Consiliu Local, nouă ședințe pentru votarea bugetului, iar consilierii PNL - PSD au invocat diverse non-motive. Alianța PSD - PNL Sector 1 susține că bugetul local ar fi ilegal. O falsă ipoteză. Proiectul de buget are avizele Departamentului Juridic și Economic. Iar consilierii locali nu votează pentru legalitatea unor proiecte - conform Codului administrativ - aparatul de specialitate al primarului se ocupă de aspectele legalității. Să presupunem că ar fi așa cum susțin PNL și PSD. De ce nu vin cu un amendament asumat public prin care pun bugetul în așa zisa legalitate?! Pentru că nu au curaj... Atâta timp cât nu există o decizie definitivă care să ne oblige la plata acestor facturi aflate în litigii, înseamnă că nu avem datorii. E simplu. În acest moment toată Primăria Sectorului 1 este blocată de majoritatea formată din alianța PNL - PSD. Cei care suferă sunt cetățenii”, spune primarul Sectorului 1.

Armand spune că în acest moment nu se pot plăti bursele școlare, dar și mai multe ajutoare sociale, cum ar fi indemnizațiile pentru persoanele cu handicap sau plata însoțitorilor acestor persoane.

Pentru că nu avem alte soluții la acest blocaj, am decis să depunem plângeri pentru abuz în serviciu pe numele consilierilor locali care refuză sistematic și fără argument votarea bugetului și în paralel vom depune în Justiție o solicitare de dizolvare a Consiliului Local Sectorului 1. Codul administrativ ne permite acest lucru. Unii consilieri au impresia că se joacă cu soarta acestui Sector din motive transpartinice”, mai spune primarul.