Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria

udrea.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Elena Udrea

Elena Udrea va mai sta câteva zile în arest în Bulgaria. Ea va afla săptămâna viitoare dacă va fi extradată în România. Udrea a fost condamnată săptămâna trecută la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție și este definitivă.

Miercuri, Elena Udrea s-a prezentat din nou în fața unei instanțe din Bulgaria. Decizia în cazul ei va fi anunțată pe 19 aprilie, anunță presa din Bulgaria.

În ultimele zile, fostul ministru a stat în arest, iar audierea s-a făcut după ce autoritățile din România au solicitat extrădarea Elenei Udrea.

Ea a fost condamnată săptămâna trecută la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție și este definitivă.

Polițiștii nu au găsit-o pe Elena Udrea la domiciliu pentru a pune în executare mandatul de arestare. Ca urmare, autoritățile române au început procedurile și Udrea a fost dată în urmărire generală.

Ulterior, ea a fost depistată pe teritoriul Bulgariei aproape de granița cu Grecia. Fostul ministru român a fost reținut în baza unui mandat al procurorului bulgar.