Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Elena Udrea, prima postare de când a fost arestată preventiv în Bulgaria."Sunt arestată ilegal"

elena_udrea.jpg

Elena Udrea
Sursa imaginii: 
Facebook/Elena Udrea

Elena Udrea atacă dur sistemul judiciar din România, în prima postare publicată pe rețelele sociale de când a fost arestată preventiv în Bulgaria, în urma cu o lună și jumătate. Udrea consideră că este arestată pe nedrept, și invocă reglementari de procedură care ar fi fost încălcate.

„Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal, că urmare a unei halucinante decizii a ICCJ, prin care mi s-a respins contestaţia în anulare doar MIE dintre toate dosarele similare (Şova, Pop, Niţă, Valcov, Bica, etc), şi mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute. Din motive inexplicabile juridic, 4 din 5 judecători au decis în cazul meu să încalce decizia CCR, care stă la baza tuturor acestor contestaţii, şi să se contrazică cu ceea ce ei înşişi au spus în celelalte cazuri, care toate sunt acum în rejudecare, iar cei implicaţi sunt toţi evident în libertate”, a scris duminică, pe Facebook, Elena Udrea.

Instanta Supremă analizează luni o solicitare a fostului ministru de suspendare a pedepsei de 6 ani de închisoare pe care o are de executat, cerere depusă de apărare, după arestarea acesteia în Bulgaria.

Elena Udrea este în arest în Bulgaria în urma deciziei din 14 aprilie a judecătorilor Curții de Apel de la Sofia. Ei au respins recursul acesteia la decizia de arestare preventivă. Totodată, magistrații bulgari au respins și actele medicale depuse la instanță de avocații Elenei Udrea. Judecătorii au precizat că aceste acte nu indică faptul că rămânerea în arest va accentua problemele medicale pe care ea le are.

Fostul ministru al Turismului are mandat european de arestare, ea fiind prinsă în Bulgaria după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute.