Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Șeful DNA: "Compromisul privind desființarea Secției Speciale este ineficient"

renaste_dna_semnale_cazuri_tudorache_banicioiu.jpg

Sursa imaginii: 
MEDIAFAX FOTO/Eduard Vînătoru

Compromisul politic privind desființarea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor în Justiție este ineficient și răspunde doar parțial cerințelor instituțiilor europene. Iată ce spune la RFI procurorul general al DNA, Crin Bologa. El afirmă că DNA este singura instituție care poate investiga eficient cazurile de corupție în rândul magistraților.

"Garanții de independență nu sunt oferite prin existența sau inexistența unei secții. Acest compromis este total lipsit de eficiență. Pentru infracțiunile de corupție săvârșite de magistrați, singura instituție care are competența de a ancheta este DNA. Acum vor fi lipsiți și de poliția judiciară dacă legile justiției vor intra în vigoare.

Acest compromis este total lipsit de eficiență în combaterea corupției în rândul magistraților, ceea ce este foarte grav. În rapoartele europene s-a prevăzut nu doar desființarea secției, ci revenirea competenței la DNA. Or, această condiție este îndeplinită doar parțial, noi nu am primit această competență", a spus șeful DNA.