Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Comisar european: Noile legi ale justiției trebuie să aștepte avizul Comisiei de la Veneția

justie_bun.jpg

Didier Reynders, comisarul european pentru Justiție, întâlnire cu parlamentarii USR, Bruxelles, 21 septembrie 2022
Sursa imaginii: 
Twitter / Didier Reynders

Didier Reynders, comisarul european pentru Justiție, a confirmat, joi, într-o postare pe Twitter, că a solicitat autorităților române să aștepte avizul Comisiei de la Veneția înainte de a adopta legile justiției, transmite G4Media.

Comisarul precizează că a avut o întâlnire cu fostul ministru al Justiției Stelian Ion, la care au mai participat Silviu Dehelean, deputat USR și europarlamentarul Vlad Gheorghe, în care „am amintit că Comisia Europeană este în contact cu autoritățile române pentru a discuta reformele și că recomand să așteptăm avizul Comisiei de la Veneția asupra proiectelor de legi ale justiției înainte de a le adopta, pentru a ne asigura că sunt în conformitate cu standardele europene”.

Stelian Ion, fostul ministru USR al Justiției, anunțase miercuri că Didier Reynders, comisarul european pentru Justiție, i-a transmis solicitarea ca autoritățile române să aștepte avizul Comisiei de la Veneția înainte de a adopta legile justiției.

Reamintim că și Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a cerut autorităților de la București să aștepte avizul Comisiei de la Veneția înainte de votul final pe legile Justiției.