Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul Mediului: Soluţia centralelor termice pentru fiecare apartament nu a fost una bună

ministrul-mediului-barna.jpg

Ministrul Mediului, Tánczos Barna
Sursa imaginii: 
Guvernul României / Facebook

Nu cred că drumul pe care s-a pornit acum 15-20 de ani, de a avea pentru fiecare apartament câte o centrală, este bun, crede ministrul Mediului, Tánczos Barna.

Ministrul Mediului Tanczos Barna a declarat duminică, în emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, că nu crede că drumul pe care s-a pornit acum 15-20 de ani, de a avea pentru fiecare apartament câte o centrală, este bun, precizând că soluţia nu este instituirea unei taxe, ci de un nou concept de încălzire rezidenţială, care să se aplice la blocurile noi, transmite News.ro. Ministrul a vorbit despre metodele de reducere a poluării generate de centralele de apartament.
Nu neapărat la o taxă, dar în fiecare oraş mare este nevoie de un nou concept de încălzire rezidenţială. Cel puţin la blocurile noi trebuie să avem centrale comune termice care să asigure încălzire pentru mai multe apartamente sau pentru un bloc întreg”, a afirmat Tanzos Barna.
În opinia sa, soluţia centralelor termice pentru fiecare apartament nu a fost una bună.
Nu cred că drumul pe care s-a pornit acum 15-20 de ani, de a avea pentru fiecare apartament câte o centrală, este bun”, a conchis ministrul.