Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Scandalul gunoaielor: Clotilde Armand anunță că sortatorii sunt plătiți de Primăria Sectorului 1 și primesc gunoi

Primarul Clotilde Armand a declarat că Primăria Sectorului 1 a reuşit să deschidă miercuri dimineaţă "porţile sortatorilor" şi să-i plătească direct, iar gunoiul a început să fie ridicat.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunță că s-a găsit o soluție la problema gunoaielor. Începând de miercuri, gunoiul este preluat de sortatorii care au fost plătiți de Primărie. În doar trei ore de la deschidere, Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi, mai spune Armand.

Primăria Sectorului 1 a reușit să deschidă astăzi dimineață porțile sortatorilor și să-i plătească direct (în ciuda piedicilor puse de Romprest) iar gunoiul a început să fie ridicat. În doar 3 ore de la deschidere Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi”, a comunicat Armand pe Facebook.

Tot pe contul de socializare, primarul Sectorului 1 a explicat cum s-a ajuns în această situație.

„Scurt istoric: operatorul de salubritate nu și-a plătit sortatorii. Sortatorii și-au închis porțile și operatorul a lăsat gunoiul (lucru interzis de lege și de contractul de delegare) pe străzi. Primăria a găsit o soluție să plătească direct spre sortatori datoriile operatorului. Dar ce credeți? Compania Romprest Service S.A. s-a împotrivit vehement. Și a urmat multe zile de muncă pentru aparatul primăriei să găsească soluții. Și am găsit”, a precizat Clotilde Armand.

Tot miercuri, Primăria Sectorului 1 a notificat Compania Romprest să reia, în 24 de ore, prestarea serviciului public de salubrizare. În caz contrar, după expirarea termenului, contractul cu această societate va fi reziliat de drept, susține primarul Clotilde Armand.

Anterior, în cursul zilei de marţi, directorul operaţional al Romprest, Sorin Velicu, a declarat, la întrevederea factorilor implicaţi în domeniul salubrităţii în Sectorul 1, care a avut loc la propunerea preşedintelui PNL Sector 1, Sebastian Burduja, că operatorul de salubritate nu a întrerupt colectarea deşeurilor, numai că nu are unde să le predea.

Velicu a menţionat că problemele au apărut pentru că plata serviciului de salubrizare nu se mai realizează în regim de continuitate de către autoritatea locală.