Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


"Pregătiţi copiii de şcoală!" - din 8 februarie 2021

scoala_17.jpg

Scolile se redeschid pe 8 februarie.
Scolile se redeschid pe 8 februarie.

Anunţul a fost făcut de Preşedintele Klaus Johannis

Preşedintele Klaus Johannis a anunţat la Palatul Cotroceni că, din data 8 februarie 2021, se redeschid şcolile cu prezenţă fizică pentru copiii şi cadrele didactice din ciclului primar şi gimnazial.

Redăm principalele idei din declaraţia susţinută de şeful statului:

„Am discutat, astăzi, cu Premierul Florin Cîţu, reprezentaţii Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi cu ministrul Sănătaţii o temă extrem de importantă pentru milioane de români. Am început cu o analiză a contextului pandemic şi pot să vă spun nişte lucruri foarte clare: Nu, nu am scăpat de pandemie! Putem să constatăm că în ultimele săptămâni, incidenţa bolii s-a redus un pic. Trendul este descendent, după cum spun experţii”. În ceea ce priveşte începerea şcolilor, preşedintele Johannis a declarat: „Nu suntem singuri în Europa şi putem să vedem ce fac alţii. În majoritatea statelor din Europa se deschid şcolile. În consecinţă, în unanimitate, am decis  ca, începând de luni, de când se deschid şcolile în semestrul II, copii vor merge fizic la şcoală. Dar, trebuie să luam măsuri stricte, pentru că procesul didactic trebuie să se desfăşoare în mod sigur.”

 

"Pregătiţi copiii pentru şcoală !", a declarat Preşedintele Klaus Johannis,la finalul intervenţiei de la Palatul Cotroceni