Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ministrul Educaţiei, după cazurile covid din școli: Părinţii să aibă un pic mai multă atenţie

După ce au apărut mai multe cazuri de infectare cu coronavirus la elevi şi angajaţi din învăţământ că, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că, luând în considerare perioada de incubaţie, apariţia acestor cazuri nu are ca sursă infectarea în cadrul şcolii. El le cere părinților "un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate".

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, recomandă părinţilor "un pic mai multă atenţie" la starea de sănătate a copiilor atunci când îi duc la şcoală, afirmaţie făcută în contextul în care au fost înregistrate câteva cazuri de îmbolnăviri cu COVID în unităţile de învăţământ din Capitală de la redeschiderea cursurilor în format fizic.

"Apar, din păcate, probleme tocmai din cauza unei anumite lipse de responsabilitate, pentru că la cei care apar acum în şcoli - cazuri de îmbolnăviri - infectarea s-a produs în urmă cu ceva timp, ţinând seama de perioada de incubaţie. Caz în care un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate. Este o recomandare foarte puternică, pentru că ştim de la cei cu competenţă că riscul de a avea situaţii grave printre elevi din fericire este mic şi foarte mic, însă riscul de transmitere către cei din familii care pot avea vulnerabilităţi este un risc foarte important", a spus ministrul în cadrul unei conferinţe organizate de Fundaţia Institutul de Studii Financiare şi trustul de presă DC Media Group, transmite Agerpres.

Potrivit acestuia, şcolile sunt monitorizate "atent" iar ministerul "veghează" la respectarea măsurilor de siguranţă împotriva infectării cu COVID-19.

"Monitorizăm atent deschiderea şcolilor şi, fără doar şi poate, din păcate, apar situaţii de cazuri confirmate în rândul elevilor, în rândul profesorilor. Trebuie să veghem la respectarea prevederilor din ordinul de ministru, pentru că prevenirea riscului de îmbolnăvire este chiar prioritar. Nu, lucrurile nu scapă de sub control. Din punctul de vedere al pandemiei vorbesc - nu scapă de sub control. În primele două zile, situaţia a fost mult mai bună. Acum încep să apară", a mai spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Joi, Primăria Sectorului 4 a anunţat că un profesor şi trei elevi au fost testaţi pozitiv cu SARS-CoV-2. Este vorba despre un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 190, din clasa a IV-a, un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 113, de clasa I, un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 79, în clasa a III-a, şi un profesor de la Şcoala Gimnazială nr.129.

De asemenea, un elev de la Şcoala "Sfântul Andrei" din Sectorul 6 a fost confirmat cu noul coronavirus.
Președintele Klaus Iohannis, are joi, o ședință cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Întâlnirea are loc la Palatul Cotroceni.