Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cîţu: Vaccinarea împotriva coronavirusului NU va fi obligatorie

citu.jpg

Sursa imaginii: 
gov.ro

Șeful Guvernului a afirmat că această campanie de vaccinare împotriva COVID-19 nu va fi obligatorie, iar proiectul de lege pe această temă aflat în Parlament nu are legătură cu imunizarea împotriva noului coronavirus.

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, dacă Guvernul ar putea obliga populaţia să se vaccineze.
"Este o lege care este în Parlament de trei ani. Nu are nicio legătură cu vaccinarea, campania de vaccinare pe care o avem acum. Este un proiect în Parlamentul României, acel document este un copy-paste... (...)  Nu are nicio legătură cu ce se întâmplă. L-am văzut şi pe secretarul de stat Raed Arafat care a spus foarte clar şi o spun şi eu, campania de vaccinare împotriva coronavirusului nu va fi obligatorie. Nu se pune aşa ceva în discuţie”, a declarat Florin Cîţu, transmite News.ro.
 
În proiectul de buget al Ministerului Sănătăţii există o referire la vaccinare, la capitolul legat de priorităţi strategice privind sănătatea publică.
"Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populaţiei, dar şi obligaţia autorităţilor, în primul rând a Ministerului Sănătăţii, de a desfăşura campanii de informare, de a asigura aprovizionarea cu vaccinuri, de a garanta calitatea şi siguranţa vaccinării conform standardelor europene. În cadrul legii vaccinarii va fi stabilită şi obligaţia Ministerului Sănătăţii de a elabora şi aplica un plan multianual de vaccinări şi implicit, un plan multianual de achiziţii de vaccinuri", se arată în document.