Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Japonia a înfiinţat Ministerul Singurătăţii şi Izolării

pexels-umberto-shaw-764880.jpg

Sursa imaginii: 
pexels.com

În 2020, ratele sinuciderilor în Japonia au crescut pentru prima dată în 11 ani, în special în rândul femeilor. În octombrie, au murit mai mulți oameni din cauza sinuciderii decât numărul total de decese COVID-19 până în acel moment. Principalul obiectiv al acestui Ministerului Singurătății este să soluţioneze problema.

Japonia a înfiinţat Ministerul Singurătăţii şi Izolării care să se ocupe de sănătatea mintală a cetăţenilor, afectată de pandemia cauzată de noul coronavirus, transmite News.ro.

Premierul Yoshihide Suga l-a numit pe Tetsushi Sakamoto responsabil cu remedierea problemei singurătăţii şi izolării în rândul tinerilor din ţară.

Femeile suferă din cauza izolării mai mult decât bărbaţii şi numărul de sinucideri este în creştere. Sper că veţi identifica problemele şi că veţi promova detaliat măsurile”, i-a spus Suga lui Sakamoto.

Noul ministru a subliniat: „Sper că voi desfăşura activităţi pentru a preveni singurătatea şi izolarea socială şi pentru a proteja legăturile dintre oameni”.

Sakamoto a discutat într-o conferinţă planurile sale de a organiza un forum de urgenţă până la finalul lunii, la care vor fi invitaţi pentru a discuta cei care i-au ajutat pe oameni să gestioneze problemele de sănătate mintală, în special singurătatea şi izolarea. La aceeaşi întâlnire, la care va fi prezent şi Suga, vor fi discutate şi măsurile de sprijin.   

În ultimele luni, numărul de sinucideri a crescut în ţară, iar principalul obiectiv al acestui minister este să soluţioneze problema

În octombrie anul trecut, au murit mai mulți oameni din cauza sinuciderii decât numărul total de decese COVID-19 până în acel moment. Au fost 2.153 decese prin sinucidere în acea lună și 1.765 decese produse în urma infectării cu SARS-COV-2 până la sfârșitul lunii octombrie 2020, scrie insider.com.

Regatul Unit a fost prima țară care a numit un ministru al singurătății în 2018, după ce un raport din 2017 a constatat că peste nouă milioane de persoane din Marea Britanie au spus că se simt singure des sau întotdeauna. Guvernul britanic definește singurătatea ca „un sentiment subiectiv, nedorit de lipsă sau pierdere a companiei”.  

Singurătatea poate afecta grav sănătatea mentală și fizică a oamenilor. Aceasta a fost legată de un risc mai mare la bolile de inimă, demență și tulburările alimentare. Numeroase studii au sporit gradul de conștientizare în acest sens. Un raport din 2018 al organizației globale de sănătate Cigna a concluzionat că singurătatea „are același impact asupra mortalității ca și fumatul a 15 țigări pe zi, făcându-l chiar mai periculos decât obezitatea”.