Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Interdicție de circulație de la ora 22, în loc de 23, şi reducerea capacităţii de cazare la munte - propuneri CNSU

schi zapada snowboarding-4763731_1920.jpg

CNSU propune și limitarea accesului turiștilor la cazare în stațiunile unde se practică sporturile de iarnă.
Sursa imaginii: 
pixabay.com

CNSU propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile și modificarea intervalului orar în care este restricționată deplasarea în afara locuinței. Interdicția ar urma să fie valabilă în intervalul orar 22.00 - 05.00. De asemenea se propune și limitarea accesului turiștilor la cazare în stațiunile unde se practică schiul.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, miercuri, o hotărâre privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, care modifică și intervalul orar al deplasării pe timp de noapte. CNSU a propus ca interdicția sa fie valabilă în intervalul orar 22.00 - 05.00.

Totodată, se propune limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora. Sunt vizate de această măsură spaţiile de cazare dispuse în următoarele localităţi/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă: Azuga, Buşteni şi Sinaia din judeţul Prahova; Băile Tuşnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din judeţul Harghita; Borşa şi Cavnic din judeţul Maramureş; Poiana Braşov, Predeal şi Bran din judeţul Braşov; Sovata din judeţul Mureş; Vatra Dornei din judeţul Suceava; Voineasa din judeţul Vâlcea; Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din judeţul CaraşSeverin; Arieşeni din judeţul Alba; Durău din judeţul Neamţ; Novaci-Rânca din judeţul Gorj; Păltiniş din judeţul Sibiu; Stâna de Vale din judeţul Bihor; Straja din judeţul Hunedoara.    

Hotărârea CNSU va trebui aprobată în ședința de Guvern, programată miercuri.