Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul Educaţiei spune că elevii vor merge la şcoală până la instituirea carantinei

sorin_cimpeanu_facebook.jpg

Sursa imaginii: 
Sorin Cîmpeanu / Facebook

Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii vor modifica ordinul comun, astfel încât cursurile ”faţă în faţă” să se suspende doar la intrarea în carantină, nu la depăşirea ratei de 6 la mie, anunță ministrul Educației. Potrivit legislației actuale, în scenariul roșu copiii merg la grădiniță și la școală cei din clasele primare și din cele terminale (a VIII-a, a XII-a și a XIII-a).

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că a stabilit cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, modificarea ordinului comun astfel încât elevii care în prezent merg la şcoală să poată să o facă şi în continuare până la instituirea carantinei, transmite Agerpres.

"Am stabilit împreună cu domnul ministru al Sănătăţii, şi îi mulţumesc, faptul că vom modifica ordinul de ministru comun, în aşa fel încât elevii vor merge la şcoală până la instituirea carantinei. Vor merge la şcoală cu restricţiile deja cunoscute, în conformitate cu scenariul verde, galben şi mai ales roşu. Vom modifica în ordinul de ministru comun sintagma 'şcolile intră în online la pragul de 6 la mie' cu sintagma 'şcolile intră în online la intrarea în carantină'", a precizat Sorin Cîmpeanu.

El a afirmat că se va lua în considerare, având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice, modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât printr-o prelungire a vacanţei de primăvară să se reprogrameze, "dacă va fi cazul", examenele naţionale.

"În ceea ce priveşte examenul de Bacalaureat, am spus tot timpul că ne dorim ca el să se desfăşoare cu prezenţă fizică, el să se desfăşoare la datele planificate, pentru a asigura predictibilitatea, însă, având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât, printr-o prelungire a vacanţei de primăvară, să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naţionale. Cert este că ne dorim ca ele să fie organizate cu prezenţă fizică pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale", a subliniat ministrul Educaţiei.

Capitala a ajuns la o incidenţă de 6,22 la mie. Judeţele Timiş şi Ilfov au depăşit şi ele incidenţa de 6 la mie.