Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Harta centrelor pe tipuri de vaccin, disponibilă. Sunt locuri libere doar pentru AstraZeneca

harta_centre_vaccinare.jpg

În toată țara mai sunt disponibile pentru programare la vaccinarea anti-covid puțin peste 10.000 de locuri.
Sursa imaginii: 
captura foto vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/

Cu albastru sunt centrele unde nu mai există niciun loc liber pentru programare, doar listă de așteptare. În toată țara sunt numai 4 centre pe verde: 3 la Timișoara, unul la Suceava. În toate se utilizează serul de la AstraZeneca. În Timișoara zac cele mai multe doze nefolosite, 4.689, în vreme ce orașul e în cea de-a treia săptămână de carantină. În niciun județ nu există locuri disponibile pentru programare în centrele de vaccinare unde se administrează Pfizer sau Moderna.

Harta centrelor pe tipuri de vaccin este disponibilă mai devreme decât era preconizat, anunță, joi, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV). Oricine dorește poate afla numărul locurilor disponibile, precum și câți sunt înscriși pe lista de așteptare.

CNCAV, cu suportul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), a devansat implementarea modificărilor aduse platformei de programare la vaccinul împotriva coronavirusului.

Astfel, joi a devenit activă harta centrelor pe tipuri de vaccin și este disponibilă pe site-ul de informare https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.

Harta cuprinde toate centrele de vaccinare active în platformă, tipul vaccinului administrat, numărul locurilor disponibile și numărul persoanelor înscrise pe lista de așteptare.

Harta este interactivă și fiecare utilizator poate filtra afișarea centrelor pe județe sau pe numărul locurilor disponibile. De asemenea, sunt afișate statistici privind numărul total al persoanelor înscrise pe listele de așteptare pentru fiecare dintre cele trei vaccinuri produse de companiile farmaceutice: Pfizer/BioNTech, Moderna și Oxford/AstraZeneca”, anunță CNCAV.

În toată țara sunt doar 4 centre pe verde: 3 la Timișoara, unul la Suceava. Toate acestea folosesc serul de la AstraZeneca. În Timișoara zac cele mai multe doze nefolosite, 4.689, în vreme ce orașul e în cea de-a treia săptămână de carantină. În niciun județ nu există locuri disponibile pentru programare în centrele de vaccinare unde se administrează Pfizer sau Moderna.


Cele 3 centre de vaccinare din Timișoara cu mii de doze disponibile de la compania Astra-Zeneca
Sursa imaginii: 
captura foto vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/